Izvor: Radio 021, 09.Jan.2020, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprava Bačkaputa prihvatila ponudu za preuzimanje

Uprava preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput podržala je ponudu kompanije Baumeister da postane jedini vlasnik te putarske firme iz Novog Sada za skoro 18 miliona dinara.

Svi članovi uprave dali su pozitivno mišljenje o ponuđenoj ceni, nameri Baumeistera u pogledu budućeg poslovanja i o strateškim planovima, vidi se iz mišljenja koje je objavljeno na portalu Beogradske berze 3. januara, prenosi Nova ekonomija.

"Uprava podržava u celosti objavljenu ponudu za preuzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << akcija", navodi se u tom dokumentu.

Baumeister je u junu 2019. godine postao vlasnik 83,34 odsto akcija firme Vojvodinaput-Bačkaput, a u novembru je izneo ponudu za preuzimanje preostalih 16,66 odsto. Radi se o 178.542 akcija za koje je Baumeister ponudio 100 dinara po komadu, odnosno ukupno 17.854.200 dinara.

Trenutno, prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, Registar akcija i udela poseduje 12,18 odsto akcija Vojvodinaputa-Bačkaputa, a Preduzeće za puteve Niš 4,16 odsto.

Kompanija Baumeister, u vlasništvu Laza Pribišića, osnovana je 2013. godine. Od 2017. počela je da pobeđuje na tenderima koje su organizovale lokalne samouprave, naročito u Vojvodini, o čemu je pisao Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE). Baumeister je 2018. godine imao 1,67 milijardi dinara poslovnih prihoda, a 1,3 milijarde 2017. godine.

Autor: Nova ekonomija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kesić dobio negativno mišljenje uprave “Krajinapetrola”

Izvor: Capital.ba, 10.Jan.2020, 11:45

BANJALUKA – Uprava “Krajinapetrola” dala je negativno mišljenje o ponudi za preuzimanje preostalih akcija koju je objavila firma “NES” iza koje stoji Nedeljko Kesić, bivši direktor “Hidroelektrana na Vrbasu”, prenosi portal CAPITAL. Uprava je u zaključku dala negativno mišljenje,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.