Izvor: Radio 021, 27.Jul.2019, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upao u vulkan na medenom mesecu, spasila ga supruga

Klej Česten slomio je lobanju dok je boravio na Karibima, na ostrvu Sent Kits.

Pošto je upao u vulkan, njegova supruga Akami je bez dvoumljenja pošla za njim, i izvukla ga napolje.

Mladić se oporavlja u bolnici u Americi, nakon što je pao u grotlo neaktivniog vulkana tokom medenog meseca. Spasila ga je supruga, vukući ga tri kilometra, dok je Klej konstantno povraćao žaleći se na jake bolove.

"Ona je apsolutno neverovatna. Njena snaga da me nosi sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dok nismo izašli iz vulkana je neverovatna i definitivno nije ništa drugo do čudo", rekao je Česten za CBS, pošto je odleteo na Floridu.

Pad u vulkan dogodio se samo nekoliko dana posle venčanja Kleja sa Akami u Indijani, odakle su krenuli na medeni mesec. Nakon planinarenja, Česten je rekao da želi da se popne uz vulkan da bi bolje video bujno rastinje. Njegova supruga rekla mu je da mu se neće pridružiti jer ima strah od visine, prenosi BBC.

Kada je upao u vulkan, Akami je čula da doziva pomoć, stigla do mesta nezgode i videla i njegovu krvavu glavu. Shvativši da su drugi planinari predaleko da bi čekala na pomoć, žena je spasila muža iz vulkana i sama ga prenela do jedne bazne stanice koja je bila udaljena toliko, da im je trebalo tri sata da stignu.

"Bio je telom oslonjen na mene i stalno zapitkivao za koliko vremena stižemo, još koliko imamo do baze",,  ispričala je Akami koja je inače teška tek 47 kilograma.

Pošto je odvezen u bolnicu, doktori su Čestenu konstatovali frakturu lobanje i napukle pršljenove.

Na svom nalogu na Fejsbuku, Česten je posle svega napisao: "Hvala Bogu, neverovatno je da moje povrede nisu još teže".

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.