Umesto 23 trake kod naplatne rampe puštene četiri

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto 23 trake kod naplatne rampe puštene četiri

Umesto da su 15. oktobra puštene 23 nove trake kod naplatne rampe Vrčin, kao što je bio plan, otvorene su tek četiri s desne strane auto-puta iz smera Beograda.

U Putevima Srbije kažu da je kiša pokvarila planove majstorima, pa je rok za završetak radova pomeren za sedam meseci. Navode da su loši vremenski uslovi i veliki broj kišnih dana tokom aprila, maja i juna sprečili izvođače, austrijsku kompaniju "Štrabag", "Vojvodinaput" i PZP "Zaječar" da rade punim kapacitetom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Nasipi su osetljivi na atmosferske uslove i nemoguće ih je praviti za vreme padavina. Hladni dani koji predstoje nisu povoljni za radove na instaliranju opreme, pa je i to uzeto u obzir prilikom produžetka roka. On je pomeren i zbog izmena u tehničkoj dokumentaciji, jer se rešenje u projektu za izvođenje moralo uskladiti sa nastalim izmenama u propisima", objašnjavaju u Putevima za Večernje novosti.

Tvrde da će sve troškove dodatnog angažovanja zbog produžetka roka platiti izvođač.

Radovi na novoj naplatnoj rampi počeli su u martu i trebalo je da prve trake budu puštene u saobraćaj već u junu, dok je rok za završetak cele rampe istekao prošle subote. Novi termin do kada bi ova stanica trebalo da proradi u punom kapacitetu je 15. maj 2017.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.