Uhapšeni Australijanac prebačen u KBC Bežanijska kosa

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2018, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Australijanac prebačen u KBC Bežanijska kosa

Australijski državljanin Tristan Voters, koji je u utorak uhapšen u beogradskom hotelu "Metropol palas", prebačen je u KBC Bežanijska kosa.

Voters je uhapšen sa još dvojicom osumnjičenih za šverc kokaina, a prebačen je jutros iz Prihvatilišta za strance u KBC Bežanijska kosa zbog lošeg zdravstvenog stanja. Njegovi punomoćnici su saopštili da mu je u bolnici na Bežanijskoj kosi pružena osnovna medicinska pomoć, dok njima kao ni njegovim lekarima nije dozvoljeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ga obiđu, iako, kako tvrde, i dalje ima zdravstvene tegobe.

Votersovi advokati Jelena Rašović, Vladimir Lučić i Jakša Peković su ukazali da je njihovom klijentu odstranjen praktično ceo digestivni trakt, te da priroda bolesti zahteva najveću moguću pažnju u pogledu higijene što nije moguće učiniti u Prihvatilištu.

Votersu, kojeg mediji u Beogradu nazivaju krupnim narko-bosom, kao i poznatom australijskom biznismenu Rohanu Arnoldu, određena je mera boravka u Prihvatilištu za strance, pod pojačanim policijskim nadzorom, jer im nije zvanično utvrđen identitet.

Tristanovi punomoćnici tvrde da je njegov identitet nesporan, da se originalni pasoši nalaze u policiji, o čemu je, kako navode, izdata i potvrda o privremeno oduzetim stvarima. Navode da su prezentovali kopiju njegovog pasoša i pasoša njegove supruge koja ga je i obišla nakon zadržavanja.

Advokat Peković je najavio žalbu na rešenje o određivanju boravka u Prihvatilištu, jer se u Srbiji ni Tristan ni Arnold ne terete ni za jedno krivično delo, a i zbog toga što imaju originale pasoša koje im je oduzela policija.

Treći uhapšeni u Metropolu, Australijanac Dejvid Kembel, je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Svi su uhapšeni u saradnji srpskih i australijskih istražnih organa u okviru istrage međunarodnog šverca kokaina, a Srbija čeka zahtev Australije za njihovu ekstradiciju.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.