Uhapšen državljanin BiH u Novom Sadu

Izvor: RTS, 07.Sep.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen državljanin BiH u Novom Sadu

Novosadska policija uhapsila Borislava Tasovca, državljanina BiH, zbog sumnje da je u bašti ugostiteljskog objekta "Skaj" u Trebinju ispalio više metaka iz pištolja i naneo teške telesne povrede S. D, a zatim smrtno ranio K. M. iz Trebinja.

Državljanina Bosne i Hercegovine, Borislava Tasovca (29) iz Trebinja uhapsila je novosadska policija zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti, na osnovu Krivičnog zakona Republike Srpske, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštio je MUP Srbije.

Policija sumnja da je Tasovac u Trebinju, 1. avgusta, u bašti ugostiteljskog objekta "Skaj", ispalio više metaka iz pištolja i naneo teške telesne povrede S. D, a zatim smrtno ranio K. M. iz Trebinja.

Osumnjičeni je hicima iz pištolja takođe povredio i povredio i prisutne goste lokala N. Š. i D. V. i doveo u opasnost živote i drugih građana, navodi se u saopštenju. 

Prilikom hapšenja, kod osumnjičenog je, u stanu u torbici, pronađen pištolj marke "glok" i dva okvira i 30 metaka, čime je počinio i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija KZ Republike Srbije.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje, a u toku je prepiska nadležnih tužilaštava Republike Srpske i Srbije oko daljeg postupka, piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.