Ugljanin : Nerazvijena područja bez adekvatnih sredstava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin : Nerazvijena područja bez adekvatnih sredstava

NOVI SAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je da u budžetu za 2009. godinu Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja nije dobila adekvatna sredstva za svoje aktivnosti.

Ugljanin je u intervjuu za novosadski "Građanski list" rekao da Kancelarija deluje u 47 nedovoljno razvijenih opština u Srbiji, sa zadatkom da pomognu održivi razvoj ovih delova zemlje, ali da predviđenim budžetom nemaju dovoljno novca za planirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aktivnosti.

"Na osnovu usvojene strategije održivog razvoja, identifikovane su najugroženije opštine i moj dan počinje i završava se radom na obezbeđivanju pomoći tim ljudima. Nažalost, da li zbog ekonomske krize ili nedostatka političke volje, u budžetu za 2009. nismo dobili adekvatna sredstva za te aktivnosti", rekao je Ugljanin.

Prema njegovim rečima, glavni cilj Kancelarija zbog toga će biti stvaranje potrebnog okvira i pretpostavki, kako bi novac različitih međunarodnih institucija, fondova Evropske unije i donacija na najbolji način došli do onih kojima su najpotrebniji.

"Mislim da niko ne može osporiti da su ta sredstva najpotrebnija upravo građanima najsiromašnijih opština. Siromaštvo i nerazvijenost ne poznaju granice i nacije, a naš zadatak je da pomognemo održivi razvoj svih nedovoljno razvijenih delova zemlje", rekao je Ugljanin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.