Uefa odobrila, regionalna liga startuje od 2018.

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2016, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa odobrila, regionalna liga startuje od 2018.

Regionalna liga koju će činiti 24 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije počeće u jesen 2018.

To je u izjavi za hrvatske medije potvrdio visoki činovnik makedonske lige Vasko Dojčinovski.

"Balkanska liga je ime koje nikada neće zaživeti, a realno je da zvanično ime ovog takmičenja stigne iz kancelarija UEFA u Nionu. Čelnici svih saveza iz regiona su dali podršku i ono bi moglo da zaživi od jeseni 2018", rekao je Dojčinovski, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a prenose "Novosti".

On je objasnio da finansije sigurno neće predstavljati prepreku.

"Nezvanično sam čuo da je budžet za tu ligu već pripremljen i da se radi o milionskim iznosima, kako za učešće tako i za plasman. Jedno je sigurno, klubovi ne bi imali nikakav trošak", dodao je Dojčinovski.

Ono što je za sada neizvesno je kakvu će prohodnost doneti liga u kojoj će učestvovati klubovi sa prostora bivše SFRJ.

Plan je da se liga igra po sličnom principu kao najelitnije evropsko takmičenje, sa šest grupa sa po četiri kluba. Jedino nije utanačeno kako će izgledati eliminaciona faza, osim finala. Završna predstava je planirana u 90 minuta na neutralnom terenu.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.