Učesnici protesta Protiv diktature negodovali zbog rada REM-a

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici protesta Protiv diktature negodovali zbog rada REM-a

Učesnici protesta "Protiv diktature" stigli su do zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u Beogradu, gde su izrazili nezadovoljstvo radom te institucije.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović ocenio je da je situacija u medijima u Srbiji gora nego 90-tih godina prošlog veka. "Vama ne treba stručna analiza da znate kakvo je stanje medija u Srbiji. Dovoljno je da prodjete pored trafike i da vidite koliko je situacija crna", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Sejdinović obraćajući se okupljenima.

Ocenio je da će situacija biti još gora, ukoliko se ne pruži otpor. "Postoji samo jedan (TV) kanal koji je drugačiji, a promenama zakona će pokušati da ga ukinu. Spremaju nam još veći mrak i svaki protest je značajan", rekao je predsednik NDNV-a.

On je rekao da su članovi REM-a po zakonu dužni da štite interese građana, kao i da u razvijenim zemljama u toj instituciji "sede ljudi sa integritetom, a ovde bezveznjakovići".

"Nije dovoljna njihova smena, potrebno je da oni krivično odogovaraju", rekao je Sejdinović i dodao da država godišnje izdvaja miljardu dinara za medije koji su podobni, kao i da organi vlasti dele novac bez kontrole i da će situacija biti gora ako se ne pruži otopor.

Protest "Protiv diktature" završen je gde je i počeo, ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Protest u Beogradu: Protiv rijalitija i prekrajanja glasova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Maj.2017

Više od stotinu građana protestovalo je na protestu "Protiv diktature", nastavku okupljanja građana koji su počeli dan nakon predsedničkih izbora 2. aprila na kojima je pobedio aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić. U protestnoj šetnji studenti i građani su išli do sedišta Regulatornog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.