UNS: Legitimisanje novinara 021.rs pokušaj zastrašivanja

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Legitimisanje novinara 021.rs pokušaj zastrašivanja

UNS je pozvao novosadsku policiju da ispita ko je i zašto fotografisao ličnu kartu novinara 021.rs koji je bio u petak na zadatku na Bulevaru Evrope.

Nakon poziva slušaoca da se na Bulevaru Evrope dogodio saobraćajni udes u kom je poginuo muškarac, novinar Novosadskog informativnog portala otišao je na lice mesta i bez ometanja uviđaja koji je bio u toku, radio na medijskoj priči, navodi se u saopštenju UNS.

Dodaje se da su novinaru ubrzo prišla trojica muškaraca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u civilu i okružila ga bez predstavljanja, tražeći da se legitimiše i da ne fotografiše na mestu udesa "jer se to ne sme".

Novinar je objasnio da je na zadatku i zatražio da se osobe koje su ga okružile predstave, na šta je jedan od njih rekao da je policajac, ali da legitimaciju nije poneo. Zatim je pozvao saobraćajnog policajca da legitimiše novinara i kada mu je saobraćajac dao novinarevu ličnu kartu, fotografisao je s obe strane. 021 je pozvao nadležne u Policijskoj upravi i obavestio ih o incidentu.

"UNS smatra da se ovakav postupak jedino može tumačiti kao pokušaj zastrašivanja novinara. UNS traži da policija u najkraćem roku ispita ovaj incident i obavesti 021.rs i javnost o rezultatima do kojih je došla", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.