Izvor: Radio 021, 26.Jan.2020, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Oko 260 miliona dece u svetu ne ide u školu

Zamenica generalnog sekretara UN Amina Mohamed upozorila je da postoji alarmantna kriza obrazovanja, navodeći da u svetu 258 miliona dece ispod 17 godina ne ide u školu i da samo 49 odsto dece stekne srednjoškolsko obrazovanje.

Zvaničnica UN rekla je da pored toga u svetu ima 770 miliona nepismenih i to su pretežno žene.

Prema njenim rečima, situacija u obrazovanju je alarmantna ne samo zbog toga što milioni dece ne idu u školu već i zbog velikog broja dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mladih i odraslih koji pohađaju škole ali ne steknu obrazovanje.

Specijalni izaslanik UN za obrazovanje Gordon Braun rekao je da više od 400 miliona dece napušta školu sa 11 ili 12 godina.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.