U trećini vrtića praviće se protivpožarne stepenice

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U trećini vrtića praviće se protivpožarne stepenice

Gradsko veće je 2. septembra donelo odluku da se vanredno izdvoji sedam miliona dinara i za te pare u 24 vrtića naprave protivpožarne stepenice, saznaje 021.

Novac je izdvojen iz budžeta grada i opredeljen kroz izmenu programa investicionih aktivnosti Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo". Kako se navodi u odluci, dva miliona dinara će se upotrebiti za projektovanje, a pet miliona za radove.

Navedeno je da se radovi na izgradnji protivpožarnih stepenica planiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u sledećim objektima: Karađorđeva 55, Visarionova, Jana Husa, Branimira Ćosića, Trg majke Jevrosime, Janka Čmelika 110, Braće Dronjak, Alekse Šantića, Vojvođanskih brigada 14, Sonje Marinković, Stojana Novakovića, Bulevar Jaše Tomića, Save Kovačevića, Bate Brkića, Banović Strahinje, Jiričekova, Dragiše Brašovana, Janka Čmelika 87, Sremska Kamenica, Rumenka, Stari Ledinci, Veternik, Bukovac i Kovilj.

Odluka je doneta u vreme kada su se u javnosti pojavile pritužbe roditelja da u vrtićima nije bezbedan boravak dece. Lokalna vlast i uprava "Radosnog detinjstva" o ovom problemu izbegavaju da pričaju ili prebacuju međusobno odgovornost. Kako je odluka doneta na brzinu i iznenada, samo se može naslutiti da su građani bili u pravu kada su se požalili na bezbednost dece.

Inače, pojedini roditelji su se javili 021 sa primedbom da nisu primetili vidljive protivpožarne stepenice na novom objektu u Radničkoj ulici koji još nije otvoren.

Na licu mesta reporter 021.rs se uverio da stepenica nema, a kako radovi nisu potpuno gotovi može se samo nagađati da li će grad posebno izdvojiti novac da se ovaj objekta obezbedi. (Žarko Bogosavljević - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.