U planu kružni tok kod Kvantaške pijace

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U planu kružni tok kod Kvantaške pijace

Ulica Marka Miljanova će uskoro biti rekonstruisana i delimično proširena, saznaje 021.rs.

U sklopu priprema za ove radove, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je pokrenula javnu nabavku u pregovaračkom postupku za izradu tehničke dokumentacije saobraćajnih površina i javne rasvete u Ulici Marka Miljanova. Vrednost posla je više od 833.333 dinara, a poziv da dostave ponude je poslat firmama "Vojvodinaprojekt", "GMP Gramont-NS", "AG-UNS Arhitektonsko građevinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << institut" i "VIA inženjering" iz Novog Sada i "Šidprojekt" iz Šida.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, Ulica Marka Miljanova će u delu od Beogradskog keja do Venizelisove biti proširena na po dve trake u oba smera u dužini od oko 100 metara, a imaće i biciklističke i pešačke staze i parking mesta. Na uglu sa Venizelisovom (kod Kvantaške pijace) biće izgrađen kružni tok. Ostatak saobraćajnice u Ulici Marka Miljanova u dužini od oko 400 metara do Ulice Đorđa Rakovića biti projektovano na širinu od sedam metara, sa obostranim parkinzima i pešačkim stazama, dok će biciklistička staza biti samo sa severne strane.

Dodajmo i da pošto je projektovanje ovim tenderom tek najavljeno, a u programu UGZI-ja za ovu godinu nema predviđenog novca za radove, najranije kada će uslediti rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova je 2019. godina.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.