Izvor: Radio 021, 17.Maj.2019, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U kineskom gradu poštu raznose dronovi

Jedna od kompanija DHL-a počela je prvu dostavu bespilotnim letelicama - dronovima, unutar grada, u južnoj kineskoj metropoli Guandžou.

Dron s transportnim kutijama težine do pet kilograma sa ekspresnom pošiljkom pokriva prostor od osam kilometara između dveju stanica.

Projekat dostave dronovima vode zajednički DHL-Sinotrans i kineski proizvođač dronova EHang, što je prvi slučaj da međunarodna poštanska kompanija radi na liniji za dostavu dronovima u Kini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Linija je postavljena za korporativne potrošače u četvrti Songšanu.

Dron kupi koverte s klijentovim dokumentima dva puta dnevno, češće ako je potrebno, te ih dostavlja u servisni centar DHL-a. Dron to obavi za osam minuta, dok je automobilu potrebno 40 minuta.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Da li će veliki gradovi uskoro ostati bez poštara? VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2019

Jedna od kompanija u vlasništvu DHL-a počela je da dostavlja poštiljke bespilotnim letelicama - dronovima, u južnoj kineskoj metropoli Guandžou...Bespilotne letelica sa transportnim kutijama težine do pet kilograma, ekspresnom dostavom pokriva prostor od osam kilometara, između dveju stanica...Projekat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.