Izvor: Radio 021, 14.Jan.2019, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U aerodrom u Nišu država uložila 256 miliona dinara

Pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić izjavio je danas da je Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu od strateškog značaja za državu i da je od preuzimanja upravljanja u ovaj aerodrom uloženo 256 miliona dinara.

"Država je od preuzimanja niškog aerodroma obezbedila ukupno 256 miliona dinara za 'Konstantin Veliki'. Od toga, 70 miliona dinara interventno je prebačeno na preduzeće "Aerodromi Srbije", za uklanjanje leda i zaštitu aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od zaleđivanja, a što je bilo neophodno da bi se obezbedio kontinuitet odvijanja vazdušnog saobraćaja na Aerodromu 'Konstantin Veliki'", kazao je Ilić.

On je dodao da je obezbeđeno i uplaćeno na račun niškog aerodroma dodatnih 110 miliona dinara, a za operativni rad u 2019. obezbeđeno je još 76 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

On je rekao da je Aerodrom "Konstantin Veliki" od strateškog značaja za Srbiju i da će u njega biti investirano u skladu s planiranim projektima, kao i sa potrebama saobraćaja.

Ilić je naveo da je prvi zadatak države posle preuzimanja bio da se obezbedi kontinuiran i bezbedan rad na prihvatu aviona i putnika. Rekao da će biti nastavljene investicije u niški aerodrom, navodeći da je obavezu ulaganja preuzela na sebe država, što će omogućiti Gradu Nišu da se usmeri na rešavanje socijalnih, komunalnih i drugih pitanja u gradu.

"Planovi za izgradnju kontrolnog tornja na Aerodromu 'Konstantin Veliki' u finalnoj su fazi. Trenutno se radi na obezbeđenju zemljišta na kome će se graditi toranj, u čiju izgradnju će biti uloženo pet miliona evra. Očekujemo da će izgradnja početi polovinom iduće godine, a završetak najkasnije do 2022. godine", rekao je Ilić.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.