U Srbiji još 7osoba preminulo, 284 novozaraženih

Izvor: Luftika.rs, 05.Apr.2020, 15:27

U Srbiji još 7osoba preminulo, 284 novozaraženih

Prema najnovijim podacima u poslednja 24 sata u našoj zemlji je preminulo 7 osoba, pa je ukupna broj smrtnih slučajeva 51, registrovano je 1908 potvrđenih slučajeva infekcije, 284 je novozaraženih.
Prethodno je u Srbiji od koronavirusa preminulo 44 osobe, a obolelo je 1.624.
Od jučerašnjeg preseka testirano je još 959 sumnjivih slučajeva, od čega su 284 osobe pozitivne na korona virus.
Na respiratoru je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ukupno 98 pacijenata, pet osoba muškog i dva ženskog, 64,2 je prosek godina, svi su imali više drugih pridruženih bolesti. Kad se gleda starosna struktura, najviše u uzrastu od 60 do 69 godina, od 70 do 79 godina 19,6 odsto, 10 slučajeva, od 40 do 49 je devet, preko 70 godina 15,63 odsto. Procenat smrtnosti je 2,67, rekao je doktor Kon.
– Nesumnjivo se nalazimo u uzletu epidemije, koje jesmo očekivali, ali koja nam vrlo jasno daje do znanja da je potrebno da se još čvršće držimo noih mera koje smo do sada doneli. Drugog izlaza iz situacije nemamo. Nadalje ćemo se testirati. Primarna zdravstvena zaštita preuzima primat, u kovid ambulantama otkrivaćemo lakše obolele i izolovaćemo ih – rekao je doktor Predrag Kon.
Inače, Srbija se nalazi na početku pete nedelje širenje epidemije korona virusa. Peta nedelja označena je od strane epidemiologa kao period u kom dolazi do naglog skoka obolelih, i, u skladu sa tim, nedelja u kojoj se očekuje najveći broj žrtava i novozaraženih.
Prema tim procenama – utemeljnim i na iskustvima drugih država, naročito Kine, Italije i Španije – i iduća, šest nedelja, trebalo bi da predstavlja period rasta obolelih, da bi smirivanje situacije ili makar „zaravnjenje krive“ nastupilo nakon pravoslavnog Uskrsa (krajem aprila).
Od koronavirusa preminuo prvi policajac, obolelo još 17 policajaca i desetine vojnika
 

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još 284 slučaja koronavirusa u Srbiji, 7 novih smrtnih slčajeva

Izvor: OkRadio.rs, 05.Apr.2020

U Srbiji su zabeležena 284 nova slučaja koronavirusa, a od prethodnog dana imamo 7 novih smrtnih slučajeva. Od prethodnog dana imamo 7 novih smrtnih slučajeva, ukupno 51.   Procenat smrtnosti od ukupnog broja zaraženih je 2,67 posto.   Prema rečima dr Predraga Kona od 51 preminulog -...

Nastavak na OkRadio.rs...

U Njemačkoj se za dan od virusa korona oporavilo 2.300 pacijenata

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2020, 08:13

BERLIN - Prema najnovijim podacima univerziteta Džons Hopkins, u ovoj zemlji je u posljednja 24 sata zabilježeno 4.031 novi slučaj zaraze korona virusom, što predstavlja pad (-18 odsto) broja novozaraženih u odnosu na dan ranije kada je zabilježeno 4.933 novih slučajeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.