U Skupštini Vojvodine pet novih poslanika

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 12.Okt.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skupštini Vojvodine pet novih poslanika

NOVI SAD - Skupština Vojvodine ima pet novih poslanika, čiji je mandat potvrđen na početku prvog jesenjeg zasedanja pokrajinskog parlamenta, sazvanog posle troipomesečne pauze. Novi poslanici postali su Predrag Sremčić iz Šida, Žaklina Mijalković iz Pančeva, Daniel Ungar iz Žitišta i Strahinja Simović iz Novog Sada, svi u poslaničkoj grupi "Za evropsku Vojvodinu", kao i Robert Fajstamer iz Kanjiže, član poslaničke grupe Mađarska koalicija.

Oni su zauzeli mesta svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kolega koji su pre nekoliko meseci podneli ostavke zbog nespojivosti funkcija. Među njima su i pokrajinski sekretari Dragoslav Petrović i Ištvan Pastor, koji su zadržali svoja mesta u Vladi Vojvodine.

Poslanici su većinom glasova izabrali i novog pokrajinskog ombudsmana, umesto preminulog Dejana Janče. Treći pokrajinski ombudsman, posle Petra Teofilovića i Janče, postala je Subotičanka Aniko Muškinja-Hajnrih, dosadašnja državna sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava. Ona je, odmah nakon izbora, položila zakletvu i time stupila na dužnost.

Poslanička grupa "Za evropsku Vojvodinu", koju čine članovi Demokratske stranke, obavestila je parlament da je njen novi šef Borislav Novaković, umesto Dušana Elezovića, koji je samo privremeno na toj funkciji zamenjivao Dragoslava Petrovića. Pre toga poslanici su minutom ćutanja odali poštu preminulom kolegi Jovanu Poguberoviću iz poslaničke grupe SPS-PUPS-JS. Sednica je, inače, počela s radom na osnovu novog Poslovnika, a novinu predstavljaju mikrofoni na stolovima, koji će omogućiti poslanicima da govore sa svog mesta.

Poslanici Skupštine Vojvodine razmatraće i predlog rebalansa ovogodišnjeg pokrajinskog budžeta, kojim je predviđeno povećanje iznosa namenjenog potrošnji od oko 7,5 odsto. Ukupan iznos budžeta trebalo bi da bude 60,75 milijardi dinara, a prema predlogu pokrajinske vlade, oko 3,7 milijardi dinara biće usmereno na finansiranje kapitalnih ulaganja i podršku građevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.