Izvor: Radio 021, 28.Mar.2021, 16:07

U Novom Sadu povećan ukupan broj zaraženih kovidom

U protekla 24 časa u Novom Sadu je registrovano još 212 novoobolelih od kovida, što je 66 manje nego juče.

U istom periodu u Vojvodini je virus korona utvrđen kod još 978 ljudi, odnosno kod 299 osoba manje nego juče.

"U strukturi novih slučajeva 862 (88,1 odsto) je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti predstavljaju  rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa", navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 17.462, dok je u Novom Sadu 4.375, što je 167 više nego juče. U Pančevu i Subotici ih je trenutno više od 1.400. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Ova zdravstvena ustanova ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa porastom trenda obolevanja i visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji 44 opštine i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji opštine Titel.

Institut ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.