Izvor: Radio 021, 13.Okt.2020, 08:05

U Danskoj počeo odstrel 2,5 miliona kuna, trajaće mesecima

Danski veterinari i poljoprivrednici započeli su odstrel najmanje 2,5 miliona kuna (vizona) na severu Danske, saopštile su u ponedeljak vlasti.

Ta odluka je doneta nakon što je virus korona prijavljen kod tih životinja od kojih se dobija krzno nerc, na najmanje 63 farme.

Danska uprava za veterinu i hranu bavi se odstranjivanjem zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << životinja, dok uzgajivači koji imaju nezaražene životinje na farmi u krugu od osam kilometara od zaražene farme moraju sami da ih uspavaju, kažu iz vladine agencije.

Nije bilo neposrednih podataka o tome koliko je životinja već ubijeno, a dodaje se da bi odstrel mogao trajati nekoliko meseci, u zavisnosti od širenja virusa.

Danska je među najvećim izvoznicima nerca na svetu i proizvodi oko 17 miliona krzna godišnje. "Kopenhagen krzno", zadruga od 1.500 danskih uzgajivača, čini 40 odsto svetske proizvodnje nerca. Većina izvoza ide u Kinu i Hongkong.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U OVOJ ZEMLJI JE POČEO ODSTREL: Dva i po miliona vizona izgubiće život!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2020

Krzno vizona je poznatije pod imenom nerc..Danski veterinari i poljoprivrednici započeli su akciju odstrela najmanje 2,5 miliona vizona na severu Danske, saopštile su u ponedeljak vlasti, nakon što je korona virus prijavljen na najmanje 63 farme...Danska uprava za veterinu i hranu bavi se odstranjivanjem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.