Izvor: Radio 021, 13.Maj.2020, 21:53

U Beču vaučeri od 50 evra za kafiće i restorane

Grad Beč namerava da vaučerom od 50 evra po domaćinstvu podstakne ugostiteljstvo, čiji će objekti ponovo raditi od petka nakon dvomesečne pauze.

Sva domaćinstva će od sredine juna dobiti vaučer na 50 evra, najavio je gradonačelnik Beča Mihael Ludvig.

On je kazao da će svih 950.000 domaćinstava dobiti vaučer na 50 evra, a domaćinstva s jednim članom na 25 evra, koji će moći da se iskoristi do kraja septembra u restoranima i kafićima koji učestvuju u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << toj akciji.

Jedino što vaučerom neće moći da se plati su alkoholna pića, najavljeno je. Ova akcija opteretiće gradski budžet za 40 miliona evra, ali gradonačelnik kaže: "Možemo to sebi priuštiti".

Dodao je da je to između ostalog i zato što se prethodnih godina dobro upravljalo finansijama. Podsetio je da bečko ugostiteljstvo svake godine donosi oko 1,4 milijarde evra.

Predsednik Privredne komore Beča Valter Ruk naveo je da su vaučeri stimulans za ponovno pokretanje ugostiteljstva, ali nije želeo da spekuliše s tim koliko će lokala u petak početiu da radi i koliko će njih srednjeročno moći da preživi krizu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.