Izvor: Radio 021, 20.Jul.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti u Veneciji kažnjeni 950 evra zbog kafe

Par nemačkih turista pokušao je da skuva kafu u blizini venecijanskog mosta Rialto, zbog čega su kažnjeni sa 950 evra, pa im je naloženo da napuste grad.

Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina smestili su se na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou. Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih sa 950 evra, zbog neprikladnog ponašanja.

Takođe im je rečeno da napuste grad, u skladu sa nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << usvojenom odlukom gradskog veća. Od kako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta.

"Veneciju treba poštovati, a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele, treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kažnjeni i isterani", rekao je gradonačelnik Venecije Luidji Brunjaro.

Propis usvojen u maju tiče se pravila pristojnog ponašanja, čistoće, i bezbednosti koja treba da se poštuje u gradu suočenim sa masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta.

Predviđeno je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše.

Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.