Izvor: Radio 021, 03.Okt.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti će plaćati 1.000 dolara da vide Komodo zmajeve

Indonežanske vlasti odlučile su da ipak ne zatvore ostrvo Komodo za turiste od sledeće godine, ali će uvesti taksu od 1.000 dolara za posete.

Kako je prethodno bilo najavljeno, indonežanske vlasti su najavile da će jednu godinu za javnost zatvoriti Komodo i susedna ostrva koja su deo nacionalnog parka, i to zbog zaštite Komodo zmajeva.

Prošle godine Komodo je posetilo 176.000 turista, prenosi BBC.

Turisti sada plaćaju ulaznicu oko 10 dolara, a sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se najavljuje da će ostrvo biti pretvoreno u ekskluzivnu destinaciju za koju će se uvesti sistem članarine od 1.000 dolara.

Komodo zmajevi, ili varani, kako ih još nazivaju, najveći su gušteri na svetu, a ugriz im je otrovan.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.