Troje mrtvih u erupciji vulkana u Indoneziji

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje mrtvih u erupciji vulkana u Indoneziji

Vulkan u zapadnom delu Indonezije ispustio je danas vruće oblake pepela, usmrtivši troje meštana i povredivši četiri osobe.

Planina Sinabung u provinciji Severna Sumatra izbacila je vulkanski pepeo u visinu od oko tri kilometra, saopštila je Nacionalna služba za upravljanje prirodnim katastrofama.

Žrtve današnje erupcije radile su na svojim farmama u selu Gamber, udaljenom oko četiri kilometra od padine, odnosno područja opasnosti.

Planina visine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 2.600 metara u distriktu Karo bila je vekovima u stanju mirovanja pre aktiviranja u avgustu 2010. godine, kada su poginule dve osobe, a 30.000 ljudi je bilo primorano da pobegne.

U erupciji vulkana Sinabung u februaru 2014. godine poginulo je 16 osoba.

Autor: Beta/Foto: AP

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.