Izvor: B92, 25.Okt.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaestogodišnjak pucao u druga

Novi Sad -- Maloletni F.V. (13) iz Siriga ranio je iz očevog pištolja tri godine starijeg V.N. i naneo mu povrede opasne po život, saopštila je Policijska uprava Novi Sad.

Kako se navodi, F.V. je pronašao u ormaru očev pištolj, za koji otac poseduje oružni list, stavio ga u džep i otišao u komšiluk kod drugova V.N. (17) i A.N. (14) da im pokaže oružje.

Nakon toga F.V. je opalio iz pištolja i naneo V.N. prostrelnu ranu na levom ramenu i ustrelnu ranu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << desnoj butini, što su konstatovali lekari Instituta za zdravstvenu zašitu dece i omladine u Novom Sadu, gde je dečak operisan.

Ukrao vozilo, izazvao nesreću u pijanom stanju

Maloletni L.B. (16) iz Novog Sada izazvao je sobraćajnu nesreću u Novom Sadu u kojoj su tri osobe zadobile povrede, upravljajući ukradenim vozilom u pijanom stanju, saopštila je danas novosadska policija.

Kako se navodi, L.B. je 24. oktobra ukradenim vozilom "fijat 126 P", u momentu kada su pripadnici policije krenuli službenim vozilom sa namerom da ga zaustave, udario u stub semafora, a zatim pobegao sa lica mesta.

U vozilu su ostala dva maloletnika, kojima je ukazana medicinska pomoć u Institutu za zdravstvenu zašitu dece i omladine u Novom Sadu, gde je konstatovano da je V.P. (17) zadobio lake telesne povrede, a D.K. (16) prelom prstiju obe noge i prelom lumbalnog pršljena, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je lekarska pomoć ukazana i L.B. koji je sam došao u bolnicu, a kome su lekari konstatovali lake telesne povrede.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je L.B. imao oko 0,5 promila alkohola krvi u organizmu i protiv njega je podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Uhapšen dvadesetogodišnjak zbog ubistva

Novosadska policija saopštila je da je uhapsila Marka M. (20) iz Novog Sada zbog sumnje da je 21. oktobra ubio Aleksandra D. (39) iz Valjeva.

Kako se navodi u saopštenju, Marko M. je u ugostiteljskom objektu "Osam tamburaša", nakon verbalnog sukoba, udario pesnicom u glavu Aleksandra D, koji je udario glavom u pod i preminuo od povreda 23. oktobra.

Policija je uhapsila i Vladimira Z. (27) i Jelenu Đ. (23), oboje iz Novog Sada, zbog sumnje da su pomagali osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog dela.

Protiv Vladimira Z. je podneta krivična prijava i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Novosadska policija je podnela krivičnu prijavu protiv još šest osoba zbog sumnje da su pomagale Marku M. nakon izvršenog krivičnog dela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.