Trideset godina zatvora za 13 dilera

Izvor: RTS, 27.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trideset godina zatvora za 13 dilera

Osuđena trinaetočlana grupa zbog prodaje narkotika u Novom Sadu. Sud odredio zatvorsku kaznu u ukupnom trajanju od 30 godina i šest meseci.

Okružni sud u Novom Sadu osudio je Mladena Marića (37) iz Iriga i grupu od 12 osoba koju je predvodio, zbog organizovanja mreže dilera i preprodaje droge, na zatvorsku kaznu u ukupnom trajanju od 30 godina i šest meseci.

U saopštenju Suda navodi se da je Marić osuđen na sedam godina zatvora, Aleksandar Kovačević (25) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na šest, Aleksandar Vujević (26) na pet godina, a Slobodan Milutinović (22) i Boris Milošević (20) na po tri godine zatvora. Svi osuđeni su iz Novog Sada.

Sud je osudio i Dragana Živkovića (26) iz Rume i Ljiljanu Blagojević (35) iz Novog Sada na po dve godine zatvora. Novosađanka Nataša Martić (31) osuđena je na godinu i po, a njeni sugrađani Biljana Zurković (25) i Dejan Martić (22) na šest meseci zatvora.

Dragiša Jovanović (22) iz Novog Sada osuđen je na dva meseca zatvora, uslovno na godinu dana, dok je Novosađanima Stefanu Lekiću (19) i Petru Karapandži (19), koji su u vreme izvršenja krivičnog dela bili maloletni, izrečena trogodišnja mera pojačanog nadzora organa starateljstva.

Krivice je u potpunosti oslobođen Saša Novković.

Marić organizovao mrežu preprodavaca i posrednika

Kako se navodi u saopštenju, presuda je zasnovana na priznanju troje okrivljenih i na pronalasku narkotika u iznajmljenim stanovima koje su članovi grupe koristili.

Na presudu su uticali i podaci dobijeni prisluškivanjem telefonskih razgovora okrivljenih, kao i nalazi veštaka koji su utvrdili da je heroin pronađen kod nekoliko dilera iz grupe, identičan u izuzetno visokom procentu.

Sud je utvdio da je grupu u periodu od kraja 2006. godine, do 19. septembra 2007. godine, u Novom Sadu predvodio Mladen Marić, koji je neovlašćeno prodavao heroin, amfetamine i tablete ekstazija i u tu svrhu organizovao mrežu preprodavaca i posrednika.

Veće količine heroina Marić je nabavljao od nepoznate osobe iz Beograda, dok je sintetičke droge nabavljao od osobe pod nadimkom Dugi iz Niša.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.