Tribina Navijačko bildovanje ekstremizma danas u Radio kafeu

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Navijačko bildovanje ekstremizma" danas u Radio kafeu

Tribina "Navijačko bildovanje ekstremizma" održaće se danas, 1. novembra, u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45).

Na tribini će se razgovarati o povezanosti nacionalizma i navijanja, kao i o tome zbog čega su sportski stadioni pogodno mesto za širenje nacionalističkih i ekstremističkih ideja.

Državni vrh poručio je građanima da "trenutno nemaju snage da se obračunaju sa huliganima", koji, osim što nanose štetu domaćim klubovima, istovremeno i propagiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nacionalističku ideologiju, ali neretko i ekstremističke stavove. Mnogobrojni su primeri povezanosti nacionalističke euforije i euforije navijanja, pa su se na stadionima "odomaćila" uvredljiva skandiranja o Hrvatima, Albancima, Mađarima, Muslimanima i ostalima.

O ovim, ali i drugim temama u vezi sa navijanjem, govoriće antropolog i autor knjige "Antropolog među navijačima" Ivan Đorđević, predavačica na predmetu Sport i mediji na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Smiljana Milinkov i jedan od autora emisije "Na ivici ofsajda" Damir Bojić.

Razgovor će voditi novinar Radija 021 Zoran Strika.

Program će početi u 18 časova.

Tribinu organizuje Fondacija 021 uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.