Traže da se Trg republike preimenuje u Trg Kralja Petra I

Izvor: Radio 021, 20.Dec.2017, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže da se Trg republike preimenuje u Trg Kralja Petra I

Pokret obnove Kraljevine Srbije (bivši SPO) najavio je da će zatražiti da se Trg republike preimenuje u Trg Kralja Petra I.

Ova stranka je pozdravila predlog Saveta za kulturu Skupštine grada da se na Trgu republike postavi spomenik Kralju Petru I Karađorđeviću, ali smatraju paradoksalnim da se statua kralja nalazi na Trgu republike.

"Zbog toga će Pokret obnove Kraljevine Srbije u Skupštini grada dati predlog da se ovaj novosadski trg preimenuje u Trg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kralja Petra I", izjavila je zamenica predsednika Skupštine grada i članica Predsedništva POKS Branka Bežanov.

Ova stranaka je istovremeno najavila i da će organizovati peticiju da se u centru Beograda postave spomenici Kralju Petru I i Kralju Aleksandru I Karađorđeviću.

Podsetimo, Kralj Petar I u Novom Sadu već ima bulevar, a višegodišnji stav gradske Komisije za davanje imena ulica je da se ne dupliraju nazivi kako ne bi dolazilo do zabune, kao i da se ne menjaju imena postojećih ulica i trgova u gradu, osim ako se ne radi o promenama usled urbanističkih nekih izmena.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.