Trampove mere nanose štetu ekonomskom rastu

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trampove mere nanose štetu ekonomskom rastu"

Ministar privrede u Vladi Nemačke Peter Altmajer izjavio je da sankcije i kaznene carine koje američki predsednik Donald Tramp uvodi državama kao što su Kina i Turska nanose veliku štetu ekonomskom rastu.

Trgovinski rat usporava i uništava ekonomski rast i donosi nove neizvesnosti. Prošlost je pokazala da u trgovinskim ratovima najviše stradaju potrošači, jer proizvodi postaju skuplji, rekao je Altmajer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za Bild am Zontag.

Nemački ministar je pohvalio dogovor koji su u julu postigli Tramp i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, jer je na taj način, kako je ocenio, u Evropi sačuvano više stotina hiljada radnih mesta.

Altmajer je kritikovao i američke sankcije Iranu, koje stupaju na snagu u ponedeljak.

Ne možemo dozvoliti da nam Vašington diktira trgovinske odnose sa drugim zemljama, a ostaćemo posvećeni poštovanju Bečkog nuklearnog sporazuma koji Iran sprečava da prozvodi nuaklearno naoružanje, kazao je Altmajer.

Autor: FoNet
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.