Top 8 filmova o virusima i pandemijama

Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2020, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 8 filmova o virusima i pandemijama

Holivud je više puta pokazao svoju „proročku“ moć. Neki od najvećih filmskih hitova su upravo oni čija radnja se zasniva na zarazi koja preti da uništi čovečanstvo.
Neki od njih imaju na neverovatan način prikazuju borbu sa virusima, a radnja zastrašujuće liči na situaciju u kojoj se svet nalazi danas, suočen sa pandemijom koronavirusa.
Pred vama je lista najpopularnijih blokbastera sa temom virusa i pandemija.
Zaraza (2011) Ovaj američki horor triler trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je najtraženiji i najpopularniji film na svetu.
Prati pokušaj međunarodnog tima naučnika da suzbiju strašnu pandemiju smrtonosnog virusa. Režirao ga je Stiven Soderberg, koji je okupio impozatnu ekipu glumaca – Met Dejmon, Džud Lo, Kejt Vinslet, Gvinet Paltrou su vodeća imena.

Omega čovek (1971) Kod nas, ovaj film je poznat i pod naslovom „Poslednji čovek“.
Reč je o američkoj post-apokaliptičnoj akciji, koju je režirao Boris Sagal. U ovom ostvarenju virus koji preti svetu uzrokuje pojavu zombija. Tema zombija je naročito aktuelna u holivudskim apokaliptičkim filmovima. Čak i danas.

Svetski rat Z (2013) Blokbaster iz 2013. godine u kojoj pratimo Gerija Lejna, bivšeg istražitelja Ujedinjenih nacija koji putuje svetom kako bi zaustavio pandemiju zombija.
Ovaj akcioni horor je režirao Mark Forster, a glavnu ulogu glumi Bred Pit.

Pandemija (2016)
Još jedan „noviji“ film sa temom pandemije, smešten je u blisku budućnost gde se smrtonosni virus neverovatnom brzinom širi planetom. Čovečanstvo je suočeno sa tragičnim krajem. Zaraženi čine veliku većinu, a mladi doktor sa svojim timom pokušava sve kako bi pronašao i spasao mali broj zdravih.
Film je režirao Džon Sjuts, a glavnu ulogu igra Rejčel Nikols.

Smrtonosni virus (1995) Ovaj film, originalnog naziva „Outbreak“, prikazuje epidemiju hemoragične groznice u jednom kalifornijskom gradu, izazvnu mutiranim virusom koji je doneo majmun prokrijumčaren iz Zaira. Očajnička borba da se virus ne proširi na svet.
Reditelj je Volfgang Petersen, a glavnu ulogu glumi Dastin Hofman. Tu su i Rene Ruso, Morgan Frimen, Kevin Spejsi i drugi.

12 majmuna (1995) Još jedan vrhunski film iz „holivudskog maštališta“ je i ostvarenje „12 Majmuna“. Ovo je naučno-fantastični klasik o putovanju kroz vreme kako bi se zaustavio virus koji preti da uništi čovečanstvo.
Režiju je potpisao Teri Džilijam, a glavne uloge pripale su Bred Pitu i Brusu Vilisu.

Uporište (1994) Ovo jeste niskobudžetni film, ali ako vam kažemo da ga je režio čuveni Stiven King i da će uskoro dobiti i svoju visokobudžetnu adaptaciju, onda svakako vredi pažnje.
U fokusu je respiratorni virus koji ubija 98 posto planete. Preživeli se dele u tabore dobrih i loših.

Planeta majmuna (2011) Jedan od neverovatnih holivudskih ostvarenja koji nije baš vezan za temu virusa, ali se svakako dotiče teme laboratorijskih istraživanja na životinjama je čuveni film „Planeta majmuna“. Ima više delova, a mi savetujemo da pogledate ovaj iz 2011. godine.
Ovaj film je bio i pravi uvod u nestvarnu produkciju i „oživljavanje“, odnosno davanje ljudskih karakteristika životinjama na filmskom platnu.
Kada istraživanja krenu pozlu… Šimpanze postaju ektremno inteligentne i kao takve predstavljaju pravu opasnost ljudima – dosadašnjim gospodarima sveta.

Domaći Filmovi: Najbolji sajtovi za gledanje i skidanje

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.