Izvor: Radio 021, 19.Feb.2020, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teofil Pančić 5. marta u Radio kafeu: "Ono smo što čitamo"

U okviru ciklusa "Govorim, dakle postojim" 5. marta u Radio kafeu gost će biti Teofil Pančić, novinar, pubicista, teoretičar kulture.

Pančić, koji je ujedno i urednik kulturne rubrike u listu "Vreme" i član žirija za dodelu ovogodišnje nagrade lista "NIN", između ostalog govoriće i o tome da li smo mi zapravo ono što čitamo i šta ako ne čitamo - ko smo onda mi?

"Ono sam što čitam" naslov je večeri tokom koje ćemo govoriti o dobrim knjigama koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su nam možda promakle.

Otkrivaćemo nove, dobre pisce koji se bave temama koje nas se i te kako tiču, pisce koji pišu drugačijim jezikom od onog na koji smo navikli od ovdašnjih savremenih prozaista.

To nisu pisci koji levitiraju od narcizma do nacizma, od fetišizma do fašizma. Nisu tek puki naratori, ni obavezno pisci konstruktori.

To su pisci koji imaju priču života i umeju da je podele sa nama. Oni osećaju bol ovog vremena, bave se identitetom, odrastanjem - tinejdžerskim i onim u poznim godinama, sazrevanjem - prevremenim i kasnovremenim, gubitkom naivnosti, nestankom empatije, depresijom ovog vremena, akcioznišću pojedinca…

Jednom rečju, gubitkom etike i sveukupne estetike.

Govorićemo i o tome da li smo mi zapravo ono što čitamo? I, šta ako ne čitamo? Ko smo onda mi?

Razgovor će početi u 19 časova.

Ulaz je slobodan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.