Tender za izgradnju novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu

Izvor: Blic, 10.Avg.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za izgradnju novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu

Javno preduzeće Železnice Srbije objavilo je danas tender za izgradnju novog mosta u Novom Sadu, koji će zameniti srušen Žeželjev most.

Tender će biti otvoren do 3. novembra, a ponuđači moraju da obezbede garanciju od milion evra i garanciju za dobro izvršenje posla u visini od 10 odsto od iznosa ugovora.

Tender je raspisan za izvođenje radova na projektovanju i izgradnji mosta, ali i na uklanjanju postojećeg privremenog mosta. Rok za realizaciju projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 32 meseca za oba lota - čeličnu konstrukciju i građevinske radove.

Novi most biće dugačak 474 metra i sastojaće se od dva povezana čelična luka od 180 i 220 metra, a imaće i pešačku i biciklističku stazu širine dva i po metra.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je ranije izjavio Tanjugu da ukupna vrednost radova na tom mostu iznosi oko 60 miliona evra, od čega će 30 miliona obezbediti Evropska unija, a ostatak Srbija i Novi Sad.

Novi most će služiti i kao železnički prelaz na pravcu međunarodne pruge od Beograd do Budimpešte na železničkom koridoru 10.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.