Sveštenik suspendovan zbog seksualnog zlostavljanja

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenik suspendovan zbog seksualnog zlostavljanja

Vatikan je suspendovao sveštenika Hosea Manuela Ramosa na 10 godina zbog navoda da je zlostavljao školsku decu pre više od 30 godina.

To su saopštili crkveni zvaničnici na severu Španije.

Sveštenik Hose Manuel Ramos će odslužiti svoju suspenziju u manastiru izvan svoje eparhije Astorga, izjavio je biskup Huan Antonio Menendes, preneo je AP.

Menendes je izjavio danas da je kazna određena nakon unutrašnje istrage koja je utvrdila da je Ramos počinio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ozbiljan zločin seksualnog zlostavljanja dece između 1981. i 1984. godine.

Biskup je naveo da ova disciplinska mera izrečena, jer slučaj ne može biti iznet pred sud.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vatikan suspendovao sveštenika zbog seksualnog zlostavljanja

Izvor: Blic, 17.Sep.2018

Crkveni zvaničnici na severu Španije saopštili su danas da je Vatikan suspendovao sveštenika Hosea Manuela Ramosa na 10 godina zbog navoda da je zlostavljao školsku decu pre više od 30 godina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.