Svemirska stanica u naredna 24 časa pada na Zemlju

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svemirska stanica u naredna 24 časa pada na Zemlju

Kineska svemirska stanica "Tiangong jedan" koja ne radi, u naredna 24 sata brzinom od 26.000 kilometara na čas treba da uđe u Zemljinu atmosferu gde se će zapaliti i dezintegrisati, saopštile su kineske vlasti.

Svemirska stanica treba da "padne" u ponedeljak po kineskom vremenu, navele su vlasti i dodale da su do slične procene došli i stručnjaci Evropske svemirske agencije.

Ranije je bilo najavljeno da će stanica danas ući u atmosferu.

Stanica, teška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << oko devet tona, ne bi trebalo da izazove štetu pri padu, a opasnost za stanovništvo procenjena je na manje od jedan u hiljadu milijardi.

"Tiangong jedan" je bila prva kineska svemirska stanica, lansirana 2011. godine, kao eksperimentalna stanica za veće projekte.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kineska svemirska stanica izgorela pri povratku na Zemlju

Izvor: N1 televizija, 02.Apr.2018, 08:19

Kineska svemirska stanica Tijangong 1 većim delom je izgorela noćas pri povratku u zemljinu atmosferu iznad Južnog Pacifika, saopštile su kineske vlasti...Eksperimentalna svemirska laboratorija koja je bila u kvaru, ušla je u atmosferu oko 8.15 po vremenu u Pekingu (2.15 po centralnoevropskom vremenu),...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.