Sve spremno za početak prvenstva Evrope u šahu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za početak prvenstva Evrope u šahu

NOVI SAD - Sve je spremno za početak 17. ekipnog prvenstva Evrope u šahu za seniore i seniorke, koji će biti održan u Novom Sadu od 21. do 31. oktobra, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema rečima predsednika Organizacionog odbora šampionata i pomoćnika ministra za omladinu i sport Vojislava Tabačkog, prvenstvo Starog kontinenta, na kojem će učestvovati 38 muških i 28 ženskih selekcija, najveće je takmičenje koje je do sada organizovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šahovski savez Srbije.

Direktor turnira i predsednik Šahovskog saveza Vojvodine Miroslav Kopanja je podsetio da je Novi Sad bio domaćin šahovske Olimpijade 1990. godine i izrazio uverenje da će i ovoga puta gosti biti više nego zadovoljni.

Selektor muške reprezentacije Srbije velemajstor Branko Damljanović, koji je ove godine preuzeo tu tužnost, istakao je da se radi o mladoj, kvalitetnoj i prilično ujednačenoj ekipi koja ima veliku perspektivu.

"U sastavu se nalaze Ivan Ivanišević, Dragan Šolak, Bojan Vučković, Robert Markuš i Miloš Perunović, a nakon dobrih priprema očekujem da ćemo postići zapažen rezultat", rekao je Damljanović.

Njegov kolega zadužen za žensku selekciju Nenad Ristić izneo je nadu da će Alisa Marić, Nataša Bojković, Anđelija Stojanović, Irina Čoluškina i Marija Rakić ponoviti uspeh koji je Srbija postigla prošle godine na Olimpijadi u Drezdenu.

Prema rejtingu, naše dame zauzimaju deveto, a muškarci 17. mesto među oko 600 učesnika iz blizu 40 zemalja.

Prvenstvo će biti svečano utvoreno sutra uveče u Hotelu "Park", a prvo od devet kola, koja će biti igrana po švajcarskom sisremu, počeće u četvrtak u 15 sati u velikoj dvorani Sportsko-poslovnog centra "Vojvodina".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Divac ugostio šahiste

Izvor: RTS, 19.Okt.2009, 20:42

Predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i Đorđe Višacki ugostili su predstavnike Šahovskog saveza Srbije i članove muške i ženske reprezentacije naše zemlje, koji će od 21. do 31. oktobra učestovati na Šampionatu Evrope u Novom Sadu. ..Predsednik nacionalnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.