Svaki drugi Novosađanin se ne oseća bezbednim

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki drugi Novosađanin se ne oseća bezbednim

Svaki drugi stanovnik Novog Sada ne oseća se bezbedno u svom gradu, pokazuju poslednja istraživanja.

Anketu je sprovela agencija Ninamedia i prema tim istraživanjima 50,6% ispitanih bezbednost građana ocenjuje ocenama 1 i 2.

S druge strane, nešto više od petine ispitanih se oseća bezbedno, četvrtina anketiranih je neutralna, a mali deo nije znao da proceni svoj stav po ovom pitanju. Najbezbednije se uglavnom osećaju ispitanici sa osnovnim obrazovanjem, dok sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << porastom stepena obrazovanja osećaj bezbednosti opada. Poređenjem stavova stanovnika novosadskih naselja dobijeni su podaci da se oni koji žive u vangradskim naseljima osećaju bezbednije u odnosu na svoje sugrađane iz gradskih naselja.

U odnosu na prošlu godinu, 56% građana Novog Sada oseća se jednako bezbedno, trećina kao odgovor navodi manje bezbedno, dok  se 10% ispitnika oseća bezbednije. Manje bezbedno osećaju se uglavnom žene, ispitanici mlađi od 60 godina, kao i građani zaposleni u državnom i privatnom sektoru.

Istraživanje je sprovedeno telefonskim anketiranjem u periodu od 3. do 7. aprila na uzorku od 1.207 ispitanika na teritoriji Novog Sada.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.