Sutra protest Policijskog sindikata i Vojnog sindikata Srbije

Izvor: Radio 021, 07.Apr.2017, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra protest Policijskog sindikata i Vojnog sindikata Srbije

Reprezentativni Policijski sindikat i Vojni sindikat Srbije održaće sutra novi protest ispred Vlade Srbije u Beogradu, nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu koje kako su naveli, "nezadrživo tone u nepotizam i sve veću korupciju".

Sindikati će na petom po redu protestu zatražiti od Vlade poštovanje Zakona o radu i popravljanje stanja u Vojsci Srbije koju po njihovim navodima, "svakog dana napuste četiri pripadnika".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Uprkos našim protestima, vlast i ministarstvo ignorišu naše zahteve koji su poznati već mesecima. Želimo poštovanje zakona, koji treba da bude isti za sve. Tražimo da struka i iskustvo budu ispred partijske knjižice, jer ne želimo da nestručni ljudi vladaju strukturama bezbednosti. Ono što želimo jeste više bezbednosti i sigurnosti za sve gradjane Srbije", piše u saopštenju.

Protest Policijskog sindikata i Vojnog sindikata Srbije podržala je i Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" navodeći da se njegovi učesnici bore protiv "namere vlasti da policiju i vojsku privatizuje, instrumentalizuje i pretvori u svoje partijske jurišnike".

Skup će početi u 12 časova ispred Vlade Srbije odakle će učesnici protesta krenuti u šetnju do zgrade Ministarsta unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.