Suspendovane jer su se maskirale u napadače iz Kolumbajna

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2018, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovane jer su se maskirale u napadače iz Kolumbajna

Dve srednjoškolke iz Kentakija suspendovane su iz škole nakon što su se maskirale u bizaran kostim.

Naime, one su odlučile da se obuku kao Dilan Klebold i Erik Heris, tinejdžere koji su 1999. izvršili masakr u srednjoj školi Kolumbajn.

Devojke su postale fokus javnosti nakon objave fotografije na kojoj imitiraju napadače koji leže nakon što su izvršili samoubistvo.

Kako prenosi CNN, nakon što je fotografija kostima postala viralna devojke su suspendovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na tri dana. Na fotografiji se mogu videti devojke kako leže na podu školske bibilioteke što u stvari izgleda kao fotografija iz 1999. na kojoj leže Klebold i Heris.

"Naši zaposleni nastavljaju da istražuju činjenice i generalno situacije vezane za ovaj događaj. Devojkama smo produžili suspenziju dok se istraga ne završi", rekla je administratorka škole Pamela Stivens.

Otac jedne od devojaka kaže kako je škola preuveličala ceo događaj i da su devojke već dobile pretnje smrću.

Podsećamo, masakr u Kolumbajnu dogodio se 20. aprila 1999. godine kada su Klebold i Heris ubili 13 osoba, a ranili više od 20, uključujući đake srednje škole. Nakon sukoba s policijom izvršili su samoubistvo.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.