Sunovrat bitkoina

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunovrat bitkoina

Bitkoin je danas potonuo čak 21 procenat, povećavajući tako gubitak u mesecu u kojem je beležio rast od 40 odsto.

Digitalna valuta pala je na najniži nivo od 12.191 dolara, dok je u jednom momentu u Hong Kongu pao na čak 12.601 dolara. Bitkoin, koji vredi 38 odsto manje nego na vrhuncu cene od 19.511 dolara i dalje je u plusu više od 1.100 procenata ove godine.

Pad bitkoina dolazi zbog zabrinutosti da bitkoin keš postaje sve jači konkurent poznatoj kriptovaluti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Bitkoin keš, koji se pojavio ranije ove godine kao posledica razlaza frakcija po pitanju predložene nadogradnje softvera, dodata je u ponudu Coinbase Inc. ove nedelje.

Ono što je evidentno je da manija za svime što je u vezi sa kriptovalutama raste. Tako su akcije kompanije Long Island Iced Tea skočile su neverovatnih 500 odsto pošto se kompanija rebrendirala u Long Blockchain.

Guverner Banke Japana Haruhiko Kuroda izjavio je juče da bitkoin ne funkcioniše kao klasično sredstvo plaćanja i da se koristi za špekulacije. Banke osećaju priliku. Goldman Sachs Group Inc. postavlja tržište za trgovanje u digitalnim valutama kao što je bitkoin, navode poznavaoci strategije. Banka ima za cilj da posao pokrene do kraja juna, ako ne i ranije, navelo je dvoje ljudi upoznato sa planom.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.