Izvor: Radio 021, 12.Jan.2020, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za trostruko ubistvo na Telepu počinje 3. februara

Pripremno ročište u slučaju trostrukog ubistva, za koje je optužen Goran Janković iz Novog Sada, zakazano je za 3. februar, a zakon predviđa da je na tom ročištu javnost isključena, piše Dnevnik.

Optužnica protiv Gorana Jankovića, osumnjičenog za ubistvo supruge, tašte i tasta u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Petefi Šandora na Telepu, podignuta je 22. avgusta. Janković se tereti za krivično delo teškog ubistva, za šta je zaprećena kazna zatvora od deset do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 40 godina.

Inače, osumnjičeni za trostruko ubistvo se nakon krvavog pira skrivao od policije, a u pritvoru je od hapšenja na Ribarskom ostrvu 27. maja.

Podsetimo, Goran Janković je osumnjičen da je 24. maja u jutarnjim satima u kući u Ulici Petefi Šandora 156b tupim predmetom usmrtio suprugu Mirjanu, tasta Branislava i taštu Nadu Pajić, posle čega je pobegao. On je tog jutra došao do kuće Mirjaninih roditelja, uprkos meri zabrane prilaska i komuniciranja jer ga je supruga prijavila za nasilje u porodici.

Ubistvo se dogodil naočigled njegovih i Mirjaninih maloletnih sinova od tri i deset godina.

Policija je izdala poternicu i dala se u potragu za osumnjičenim, u kojoj su učestvovale sve raspoložive jedinice novosadske policije i Žandarmerije, a bio je angažovan i helikopter, koji je svakodnevno nadletao grad i okolinu.

Iako se pretpostavljalo da je osumnjičeni za trostruko ubistvo mogao izvršiti i samoubistvo ili da je pobegao preko granice, ispostavilo se da se krio na jednom starom brodu, usidrenom na ulazu u Ribarac. Uhapšen je četiri dana kasnije na tom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Autor: Dnevnik, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.