Izvor: Radio 021, 01.Nov.2019, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Simonoviću odloženo za 12. decembar

Nastavak suđenja donedavnom predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zbog sumnje da je podstrekivao na paljenje imovine Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra 2018. godine, odložen je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Suđenje je odloženo za 12. decembar zbog nedolaska jednog od okrivljenih u tom procesu Igora Novakovića, zbog bolesti.

Na suđenju se očekivalo da će Simonović i ostali izneti svoje detaljne odbrane. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na početku suđenja u celosti negirao krivično delo. Ostala trojica optuženih Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti delimično su priznala krivično delo, navodeći da će svoje verzije događaja opisati u odbrani.

Optužnica tereti Simonovića zbog podstrekivanja preostalih optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića. Tužilaštvo tvrdi da je Simonović podstrekao Mihajlovića da pronade osobu od poverenja koja bi, za opomenu Jovanoviću, zapalila automobil, dajući mu precizne podatke o automobilu i gde se on nalazi. Prema optužnici, Simonović je za to ponudio novčanu nadoknadu, nakon čega je Mihajlović podstrekao Novakovića, a on za to angažovao Marinkovića, koji je pristao da to učini kako bi mu Novaković otpisao dug.

U optužnici piše da je Marinković, 12. decembra 2018. godine, u garažu ubacio molotovljev koktel, što je izazvalo požar koji se proširio i na kuću.

Za Simonovića tužilaštvo je predložilo sudu da mu izrekne kaznu od osam godina zatvora, za Mihajlovića i Novakovića, kao saučesnike, kaznu od pet godina zatvora, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora. Bojana Cvetković Šijački je ranije priznala da je pomogla u paljenju kuće novinara, a posle zaključivanja sporazuma s tužilaštvom o priznanju krivičnog dela osuđena je na šest meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je bio i član Glavnog odbora SNS-a.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.