Izvor: Radio 021, 05.Feb.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije agencijama: Za Ruse 30 evra, za Kineze i Amerikance 50

Vlada Srbije donela je odluku o dodeli subvencija turističkim agencijama prema kojoj se dolazak svakog turiste iz Rusije plaća do 30 evra, a iz Kine i Japana do 50 evra.

Da bi povećala broj stranih turista u Srbiji, država je donela odluku o dodeli subvencija agencijama koje ih dovode.

Za organizovano turističko putovanje, agencije po jednom stranom turisti mogu dobiti 15 evra za tri i četiri noćenja, odnosno 20 evra za pet i više noćenja. Ovaj iznos je veći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ako turisti dolaze iz određenih zemalja i ako su im dolazni i polazni aerodrom u Beogradu ili Nišu.

Tako će agencija koja pod ovim uslovima dovede grupu iz Rusije ili Turske po svakom turisti dobiti 30 evra za pet i više noćenja (za tri ili četiri noćenja subvencija je 20 evra), odnosno 50 evra za turiste iz Kine, Indije, Južne Koreje, Japana i SAD (30 evra za tri ili četiri noćenja). Među uslovima za dobijanje subvencija je da agencija organizovano dovede najmanje 15 stranih turista, koji će ostati najmanje tri dana. Obavezno je pružanje još namanje dve usluge, poput organizovanja poseta muzejima, utakmicama i drugim manifestacijama.

Srbiju godišnje poseti oko tri miliona turista. Po broju noćenje, najviše borave u banjama, zatim na planinama i u Beogradu.

Sagovornik "Blica" iz Vlade Srbije kaže da su im posebno važni turisti iz Kine. "Poznati su po tome da troše puno novca u inostranstvu, u proseku oko 400 evra dnevno, a u Srbiji oko 150 evra. Kina je najveće svetsko tržište za inostrani turizam - 129 miliona Kineza koji turistički putuju u inostranstvo čine petinu ukupnog broja turista u svetu", navodi sagovornik lista.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PLAĆAĆEMO DA NAS STRANCI POSETE Turističke agencije za Rusa dobijaju 30 evra, a "najskuplje" su dve velike nacije

Izvor: Blic, 06.Feb.2019, 12:42

Vlada Srbije donela je odluku o dodeli subvencija turističkim agencijama - dolazak svakog turiste iz Rusije plaća do 30 evra, a za Kineza i Amerikanca do 50 evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.