Studenti sakupili preko 250 knjiga za pacijente

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti sakupili preko 250 knjiga za pacijente

Savez studenata Medicinskog fakulteta, Studentska unija Medicinskog fakulteta i Savez studenata Pravnog fakulteta sakupili su preko 250 knjiga koje će pokloniti Institutu za onkologiju Vojvodine i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Akcijom pod nazivom "Pokloni knjigu! Priključi nam se!" organizatori žele da sakupe što više knjiga i slikovnica, koje će pokloniti deci i odraslim pacijentima koji zbog teških bolesti moraju duži vremenski period da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << borave i bolnici.

Prema rečima Nataše Igić sa Medicinskog fakulteta, akcija teče odlično, a ovaj fakultet je sakupio preko 200 knjiga. "Mi smo već u drugoj sedmici sakupljanja knjiga, a zaista smo zadovoljni koliko je do sada prikupljeno. Očekujemo da će sledeće nedelje knjige donirati i izdavačka kuća 'Prometej'", kaže Igićeva.

Bojana Zrnić iz Saveza studenata Pravnog fakulteta kaže za 021 da će knjige donirati i Gradska biblioteka.

"Radi se o pozamašnoj donaciji i samo je pitanje organizovanja da se sve isporuči na pomenute lokacije. To će biti obavljeno u ponedeljak. Jako nam znači podrška sa strane i nadam se da će biti prisutna i dalje", poručuje Bojana.

Inače, akcija se nastavlja i naredne sedmice, kada polovne i nove knjige mogu da se donesu na ova dva fakulteta.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.