Izvor: Radio 021, 12.Nov.2019, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti PMF-a prvi u Srbiji na takmičenju iz programiranja

Tim čiji su članovi studenti novosadskog PMF (smer – računarske nauke) osvojio je prvo mesto među timovima iz Srbije na međunarodnom takmičenju iz programiranja "Catalysts Coding Contest".

Pobednički tim "Skočko" čine stidenti prve godine Nikola Pešić, Renea Mošo i Dejan Gjer. Njihov tim bio je i 27. među 1.499 prijavljenih timova iz celog sveta.

Takmičenje je organizovano na dva nivoa: srednjoškolski nivo (u trajanju od dva sata) i tzv. klasik nivo za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << starije takmičare (u trajanju od četiri sata). Takmičari u celom svetu su istovremeno rešavali zadatke.

Takmičenje je održano 8. novembra.

"Catalysts Coding Contest" prvi put je održano u Austriji 2007. godine, a 2016. organizatori su dostigli cilj od 1.000 učesnika u Austriji i Rumuniji. Godinu dana kasnije učestvovalo je više od 4.500 ekipa iz celog sveta.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.