Izvor: Luftika.rs, 12.Jun.2019, 02:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student iz Novog Sada pretučen posle protesta 1 od 5 miliona

Student filozofskog fakulteta i jedan od organizatora protesta 1 od 5 miliona, pretučen je u subotu uveče u novosadskom kampusu, neposredno po završetku protesta.
Student Dejan Bagarić poručio je da se ne seća okolnosti od subote uveče, kad je brutalno pretučen u Kampusu, te da je tek oko 13 časova danas pušten iz Kliničkog centra Vojvodine, javlja 021.rs.
On je rekao da su ga nepoznati ljudi napali između 21:30 i 21:55 kod prostorija novosadske menze, kad je bio na putu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se nađe sa devojkom. Sve se dogodilo nakon protesta „Jedan od pet miliona“, kojem je prisustvovao.
„Nisam uspeo da im vidim lica, niti da ih izbrojim, ili se toga ne sećam. Ne želim da ulazim u to za čije interese oni rade, to je na policiji i tužilaštvu da otkriju. Samo znam da neko vreme posle ovoga neću moći da se krećem sam po gradu i to je užasna pomisao za mene, koji sam u ovom gradu rođen. Nikad mi nije direktno prećeno i ovako nešto mi se nije dogodilo, a nadam se da je ovo i poslednji incident kog ću biti žrtva i da mogu da nastavim sa svojim životom i još jačim aktivizmom, zbog onoga u šta verujem“, naveo je Bagarić novinarima.
On smatra da je moguće da je napad na njega povezan sa napadom na dvojicu aktivista Združene akcije „Krov nad glavom“ samo dan ranije, ali je to teško zaključiti sa sigurnošću.
Dejan Bagarić sutra će dati izjavu u policiji, s obzirom na to da nije bio u stanju da govori kad su ga pripadnici MUP posetili u bolnici.
Podsetimo, Bagarić je u subotu uveče zadobio tupe povrede glave i lica, prelom kostiju nosa, a primljen je u Urgentni centar sa kliničkim znacima potresa mozga i brojnim podlivima.
Profesori Filozofskog fakulteta pokrenuli su danas potpisivanje peticije kojom osuđuju fizičke nаpаde nа studente Dejаnа Bаgаrićа i Mihаjlа Nikolićа sa Filozofskog fаkulteta i na Mаrkа Đelevićа sa Pravnog fakulteta. Filozofski fakultet oglasio se i saopštenjem i pozvao građane na sutrašnji protest u 18 časova, kod fontane ispred Pravnog fakulteta.
Princip javnih izvršitelja u Srbiji: Otimanje od sirotinje i punjenje džepova bogatima

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.