Izvor: Radio 021, 16.Mar.2019, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović najavio krivične i prekršajne prijave za upad u RTS

Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je da će svako ko se poslužio nasiljem prilikom upada demonstranta u RTS odgovarati pred zakonom prekršajno i krivično.

Stefanović je na vanrednoj kofrenciji za novinare reka da je pad učesnika demoinstracija iziazvao veliku nervozu kod lidera Saveza za Srbiju.

"Dogodilo se ono na što smo apelovali da se ne dogodi. Dogidilo se nasilje", rekao je Stefanović.

Njihove pristalice demolirale su prizemlje zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << RTS-a, pretili novinarima, primenjivali nasilje na svakom mestu, naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, protest je preuzeo oblik kakav nije smeo – protest uz zastrašivanje i demoliranje imovine i napad na novinare je, kako je napomenuo, nešto što nikada ne se sme da se događa.

"Svako ko je bio u zgradi RTS-a i kršio zakon odgovaraće krivčni i prekršajno", poručio je Stefanović.

"Napad na novinare je nešto što u našoj zemlji nikada ne sme da se događa. Svako ko je bio u RTS-u nasilno, protivzakonito i činio nasilje, pretio i na drugi način kršio zakon za to će prekršajno i krivično odgovarati", naveo je između ostalog ministar Stefanović.

Obraćanje ministra uživo su prenosile televizije Pink i RTS.

Da podsetimo, učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ okružili su večeras oko 19 sati zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu i na taj način započeli blokadu koja će trajati dva sata. Neki od demonstranata ušli su u prostorije tog javnog servisa.

Na ulazak u RTS reagovalo je i Ministarstvo kulture koje je pozvalo demonstrante da se povuku.

Autor: Danas, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Stefanović najavio prijave za upad u RTS, žandarmerija izvodi građane

Izvor: Radio 021, 16.Mar.2019

Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je da će svako ko se poslužio nasiljem prilikom upada demonstranta u RTS odgovarati pred zakonom prekršajno i krivično...Stefanović je na vanrednoj kofrenciji za novinare reka da je pad učesnika demoinstracija iziazvao veliku nervozu kod lidera Saveza...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.