Stefanović: Proverićemo navode da je policija tražila podatke o obolelima

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Proverićemo navode da je policija tražila podatke o obolelima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je proveru navoda da je jedna policijska uprava tražila podatke o građanima koji se leče od bolesti ili devijacija duha ili svesti, negirajući da je centrala MUP-a do sada prikupljala takve podatke.

On je novinarima rekao da nema informacije o tim navodima i da je naložio proveru i dodao da to nema veze sa centralom MUP-a, a da će, ukoliko je neko napravio prekršaj, biti preduzete odgovarajuće mere.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Videćemo o čemu se radi, ne bih da se izjašnjavam o onome o čemu ne znam ništa - rekao je Stefanović i naveo da će javnost biti obaveštena o rezultatima provere i o tome da li je bilo propusta.

Poverenik Rodoljub Šabić ranije danas je saopštio da je pokrenuo postupak nadzora u MUP-u nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti jer je policijska uprava jednog grada od zdravstvene ustanove zatražila da im dostavi podatke građana koji se leče po osnovu zdravstvene šifre "F".

Kako je saopštio, u aktu policijske uprave kojim se podaci zahtevaju navedeno je da su potrebni "kako bi se moglo postupiti po Uputstvu o načinu organizacije i vršenju unutrašnjih poslova na bezbednosnom sektoru i kako bi se na adekvatan način ažurirao dosije sektora".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.