Stanovnici Valjeva trenutno udišu otrovan vazduh

Izvor: Luftika.rs, 20.Jan.2021, 16:24

Stanovnici Valjeva trenutno udišu otrovan vazduh

Sajt „Air visual“ objavio je katastofalne podatke o štetnosti vazduha u Valjevu. Građanima ovog grada savetuje se nošenje maski, izbegavanje aktivnosti na otvorenom, kao i zatvaranje prozora u zatvorenom prostoru.
Koncentracija suspendovanih čestica po podacima ovog sajta mnogostruko je prešla dozvoljenu granicu, a prema poslednjim podacima izmeren nivo je 379 PM2.5 čestica, prenosi nova.rs.
Foto: iqair.com Podaci Državne mreže za automatski monitoring kvaliteta vazduha izvestila >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je da je vazduh u Valjevu jako zagađen. Takođe, senzori Građanske mreže ocenjuju vazduh u centru grada, naselju Brđani, Gorić i Popare kao opasan po zdravlje.
Zbog izuzetnog aerozagađenja govori se o zdravstvenom upozorenju za postojanje vanrednih uslova. Zbog svega navedenog, savetuje se oprez svim stanovnicima ovog kraja, a naročito osetljivijem delu populacije.
Sin Nataše Miljković završio u bolnici zbog izmišljenog zagađenog vazduha i boljeg standarda

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Vazduh u Nišu najzagađeniji u ovoj godini

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jan.2021

Od sinoć je u Nišu ponovo smanjena vidljivost, a prema merenjima kvaliteta vazduha u ovom gradu PM10 čestice u vazduhu su povećane i ocenjen je kao jako zagađen. Da je nivo zageđenja vazduha prešao nivo zabrinjavajućeg javljaju i čitaoci koji kažu da ne smeju da otvore prozor i da vazduh smrdi...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.