Izvor: Luftika.rs, 23.Nov.2020, 11:28

Šta sve od utorka radi do 18, a šta do 21 sat

Vlada Srbije objavila je u Službenom glasniku novu, izmenjenu Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 koja će početi da važi od utorka, 24. novembra, piše Nova.
Prema toj uredbi, restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kao i trgovinskim centrima, pozorištima, bioskopima i drugim ustanovama kulture i priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću radno vreme je skraćeno do – 18 sati.
Međutim, radno vreme prodavnica i drugih trgovinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << objekata ostalo je isto i radiće kao i do sada – do 21 sat.
Apoteke, benzinske pumpe i ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane, mogu da rade bez ograničenja, kao i do sada.
Nova uredba važiće do 3. decembra.
Vlada Srbije propisala je u subotu više novih mera, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana.
Pored skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, neke od mera su i obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom i to u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.
Propisana je i mera zabrane svih javnih okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, osim u radnim organizacijama, školama, prodavnicama, tržnim centrima i sličnim objektima, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta, odnosno minimum 4 kvadratna metra po osobi.
Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta, strogu kontrolu obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila, kao i strogu kontrolu sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina, kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.
Pekara na genijalan način smislila kako da bude na usluzi gladnima i posle 21h

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Izmenjeno radno vreme Narodnog muzeja u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, Narodni muzej u Kikindi od utorka, 24. novembra, radiće po izmenjenom radnom vremenu. Tako će posetioci tu ustanovu moći da obiđu od utorka do subote od 10 do 17 sati. Kako je saopšteno, navedena odluka oročena je na dve nedelje, nakon koje će se razmatrati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.