Srpski pasoš daleko od snage crvenog pasoša

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski pasoš daleko od snage "crvenog pasoša"

Dejli mejl je objavio rezultate istraživanja za 2017. godinu, koje na prvo mesto postavlja putnu ispravu Nemačke, dok za njom slede Švedska i Singapur.

Srpski pasoš je zauzeo 73 mesto, a u obrazloženju se navodi da državljani Srbije mogu slobodno da uđu u 111 zemalja sveta, bez zahteva za vizu.

Od zemalja bivše Jugoslavije najbolje je kotirana Slovenija (31), sledi Hrvatska sedam mesta iza, Crna Gora je na 89. poziciji, ispred Bosne i Hercegovine.

Srbija se našla iza Dominikane, Vanuatua, Grenade, Paragvaja, Paname, a ispred El Salvadora, Hondurasa, Tonge, Tuvalua i Makedonije, koja je na 81. poziciji.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.