Izvor: Radio 021, 16.Avg.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjovekovni festival "MačFest" sutra u Eđšegu

"MačFest", prvi srednjovekovni festival koji organizuju udruženja za srednjovekovnu kulturu i tradiciju "Crveni Gavranovi" i "Beli Vukovi" u saradnji sa kulturnom stanicom "Eđšeg" i Savezom srednjovekovnih borilačkih sportova Srbije održaće se u subotu, 17. avgusta u Eđšegu.

Posetioci će moći da vide razne zanatlije, neke sa izloženom robom, a neke na delu kako stvaraju viteške oklope, ali i da čuju tradicionalne muzičare kako upotpunjuju atmosferu.

Gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će imati i priliku da se oprobaju u tradicionalnom streličarstvu, i da posle učestvuju u streličarskom turniru, a najbolje očekuju nagrade.  A za one mlađe od 13 godina, tu je i radionica #DizajnirajSvojŠtit gde će moći da osvoje štit koji će biti oslikan po pobedničkom dizajnu.

Ovaj festival dovodi i raznovrsne predavače, iskusne profesore, koji će, na jedinstven način približiti neke vremenski udaljene teme, kako sa istorijskog, tako i sa književnog aspekta.

Ono što izaziva verovatno najveću pažnju jesu i same borbe vitezova, a dok vitezovi budu odmarali između rundi, plesači će otplesati čak 4 plesne koreografije..

Za kraj je ostavljen vatreni performans.

Da posetioci ne budu ni gladni ni žedni, pobrinuće se pivara "Zbir" i restoran "Mister Monster".

Odgovore na sva pitanja o programu i drugim dešavanjima u kulturnoj stanici Eđšeg možete pronaći Facebook stranici Kulturne stanice Eđšeg, a možete i pozvati na 021 3830419.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Srednjovekovni festival "MačFest" u subotu u Eđšegu

Izvor: Radio 021, 17.Avg.2019, 07:20

"MačFest", prvi srednjovekovni festival koji organizuju udruženja za srednjovekovnu kulturu i tradiciju "Crveni Gavranovi" i "Beli Vukovi" u saradnji sa kulturnom stanicom "Eđšeg" i Savezom srednjovekovnih borilačkih sportova Srbije održaće se danas, 17. avgusta, u Eđšegu...Posetioci će moći...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.