Srednjoškolcima predstavljena važnost reciklaže

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2015, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolcima predstavljena važnost reciklaže

U okviru svetske akcije "Očistimo svet", u Prirodnjačkom muzeju u Novom Sadu, održana je tribina o ekologiji namenjena deci srednjoškolskog uzrasta.

Organizatori su Fakultet zaštite životne sredine Univerziteta Educons i časopis National Geographic Srbija, a cilj je bio podizanje svesti kod mladih o proaktivnom učešću u zaštiti prirode.

Prema rečima dekanice Fakulteta zaštite životne sredine, prof. dr Mire Pucarević, važnost ovakvih susreta se najpre ogleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u prilici da se, kroz druženje, mladima pošalju jasne poruke o važnim pitanjima naše budućnosti: "Kao i svake godine, Univerzitet Educons i Fakultet zaštite životne sredine svoje promotivne kampanje koriste za edukaciju i podsticanje kritičkog razmišljanja kod mladih, pa smo odlučili da kroz javnu tribinu srednjoškolcima predstavimo suštinu i aktuelnosti o reciklaži i upravljanju otpadom. Iako ovo možda mnogima ne zvuči tako zanimljivo, potrudili smo se da se na kreativan način bavimo pitanjima naše budućnosti."

Pored predavanja i interaktivne radionice, učenicima je predstavljena i mogućnost uključivanja u buduće aktivnosti koje će biti organizovane u Vojvodini pod pokroviteljstvom Fakulteta zaštite životne sredine i udruženja National Geographic Srbija.

"Prvi put posećujem ovakve tribine i veoma mi se dopada kako je sve osmišljeno. Korisno je čuti ovakva predavanja, posebno u našem uzrastu, jer sam i sama razmišljala na koji način mogu da unapredim svoje aktivnosti i razmišljanja na temu reciklaže i društveno odgovornog ponašanja. Zanima me sve to i verujem da ću se u budućnosti uključivati u javne akcije koje pomažu zaštiti okoline", kaže Jana Poljoka, učenica četvrtog razreda Poljoprivredne škole u Futogu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.